חניכת המשרדים החדשים של אשכול רשויות שורק דרומי

27/05/2020 15:23

היום (שלישי 26.05) נחנכו המשרדים החדשים של אשכול רשויות שורק דרומי.

האשכול החל את פעילותו בשלהי 2019 ומאגד את הרשויות הבאות: מ.מ גדרה, מ.א נחל שורק, מ.א ברנר, מ.מ בני עייש, מ.מ קרית עקרון, מ.א חבל יבנה, מ.א יואב, עיריית קרית מלאכי, מ.א באר טוביה.

האשכול הוקם לבקשת הרשויות במטרה ליצור שיתוף פעולה אזורי אשר יאפשר להביא לידי ביטוי את היתרונות הבאים:

• יתרון לגודל בעיקר באמצעות ביצוע מכרזים משותפים
  • הוספה והרחבה של שירותים לתושב
  • תכנון ושיתוף פעולה אסטרטגי בנושאים רוחביים כגון: תחבורה, תיירות, קידום עסקים ועוד…
  • הובלת מנועי צמיחה אזוריים

מועצת האשכול בה חברים ראשי הרשויות החליטה לקדם בשנת 2020 את הנושאים הבאים: תוכנית אזורית לטיפול בפסולת, קידום מכרזים משותפים במגוון נושאים, תוכנית אסטרטגית לקפיצת מדרגה דיגיטלית ברשויות האשכול וקידום שיתופי פעולה בתחום החינוך והרווחה.

משרדי האשכול החדשים נמצאים ברחוב ההיסטורי של גדרה, רחוב הבילויים. באירוע נכחו ראשי הרשויות שבירכו פה אחד על הכניסה למשרדים כהתחלה של המהלך ליצירת שיתוף פעולה אזורי.

יו"ר האשכול, יואל גמליאל , ראש המועצה המקומית גדרה בירך על פתיחת המשרדים ואיחל לאשכול הצלחה ופעילות ענפה. עוד הודה למנכ"לית האשכול על העשייה עד כה ולמשרד הפנים על הסיוע בקידום האשכול ליצירת שיתוף פעולה חשוב זה.