מציינים את יום השואה בקריית עקרון

28/04/2022 15:17

המועצה המקומית קריית עקרון ציינה את יום הזיכרון לשואה ולגבורה בעצרת מכובדת שהתקיימה במתנ"ס המועצה בניהול והפקה של מחלקת הנוער קריית עקרון, בטקס המכובד נשאו דברים ראש המועצה, חובב צברי, רב היישוב יוסף בן דוד ומחזיקת תיק הנוער והצעירים, ליטל ציפורי.

צעירי היישוב בהם גם חברי הוסטל 'בראשית' קראו מזיכרונותיהם של ניצולי השואה ומקהלת הנוער ריגשה בשירתה.

ראש המועצה, חובב צברי הדגיש את חשיבות תיעוד ושימור סיפורם של הניצולים: "מידי שנה עצרת יום השואה הופכת אותנו לקול של 6 מיליון יהודים, שנרצחו והושמדו בידי הצורר הנאצי ועוזריהם, רק בגלל יהדותם. שורדי, ניצולי השואה, גיבורי השואה, שסיפרו בגבורה ואומץ רב את סיפורים לאורך השנים, לצערי, לא ישארו איתנו לנצח. על כל אחת ואחד מאיתנו כאן, בערב זה, לקחת על עצמו את הנדר הזה ולהיות להם לקול, להשמיע את הסיפורים הרבים ששמענו כולנו לאורך השנים מסבא, מסבתא, מהשכן והשכנה ששרדו שניצחו את הצורר, והראו כי לעולם לא עוד, כי קולם תמיד ישמע וסיפורם תמיד יסופר…"

במהלך יום הזיכרון עצמו התקיימו טקסים מכובדים גם בבתי הספר ביישוב והמועצה והעובדים נחשפו לסיפורו של שרגא קלוש, ניצול שואה, במסגרת "זיכרון בסלון" שנערך באולם 'דבורה עומר' בספרייה.