ערב חשיפה לתוכניות מעבר ויציאה לעצמאות

15/02/2023 22:54

אתמול, יום שלישי ה-14/2, התקיים בגדרה ערב חשיפה לתוכניות מעבר ויציאה לעצמאות לתלמידי החינוך המיוחד והתלמידים המשולבים.

הערב, שהתקיים ביוזמת מנהלי מחלקות החינוך והמחלקות לשירותים חברתיים ברשויות אשכול שורק דרומי, בהן גם קריית עקרון, נועד לתלמידים בחינוך המיוחד לקראת סיום לימודיהם, וכלל יריד תוכניות בתחומי הצבא, מכינות קדם צבאיות, דיור, תעסוקה ופנאי. המעבר בין מערכת החינוך לחיים עצמאיים הוא פעמים רבות נקודת משבר עבור תלמידי החינוך המיוחד, והערב נועד להקל מעט על המעבר באמצעות חשיפה לתוכניות מותאמות ולהזדמנויות השונות המסייעות ביציאה לעצמאות.

לאחר סיום היריד התקיימה עבור המשתתפים הרצאה של אלעד אמסלם, צעיר אשר נולד עם שיתוק בחצי מגופו ושיתף בסיפורו האישי ואיך על אף האתגרים הצליח לשחק כדורסל, להתגייס לצבא ולהפוך למורה. אלעד עורר השראה בקרב ההורים והנערים, אשר שאלו שאלות והתעניינו בסיפורו וכיצד הצליח להגיע להישגים.

בערב השתתפו כ-35 משפחות ונערים מרחבי האשכול והאזור. ראש המועצה המקומית קריית עקרון, מר חובב צברי, כיבד את האירוע בנוכחותו, יחד עם ראש המועצה האזורית נחל שורק, מר שי רייכנר וראש המועצה המקומית גדרה, מר יואל גמליאל.

ערב החשיפה הוא חלק ממהלך שמבצע אשכול שורק דרומי לחיזוק החינוך המיוחד ברשויות האשכול ולקידום שיתופי פעולה ושירותים משותפים בתחום. במסגרת המהלך חתמו כלל ראשי הרשויות על אמנה ללקיחת אחריות משותפת לקידום החינוך המיוחד באשכול, ומפותחים שירותים שונים לרווחת כלל תושבי האשכול.