קריית עקרון מחבקת את משפחות המילואים!

18/02/2024 14:22

מאז פרוץ מלחמת חרבות ברזל התגייסה המועצה לעטוף את כלל משפחות המילואים הסדיר והקבע

עם פרוץ מלחמת חרבות ברזל המועצה ביחד עם המתנ"ס היישובי, האגף לשירותים חברתיים, אגף החינוך והשפ"ח התגייסו לסיוע למשפחות אשר יקיריהם נמצאים בסדיר, במילואים ולמשפחות אנשי הקבע. מגוון רחב של פעולות נעשו בחודשים האחרונים ועדיין נעשים בימים אלה ממש.

בתחילת הדרך בוצע סקר צרכים למיפוי יישובי ולאחר קבלת מסקנות הסקר בוצעו הפעולות הבאות:

• נפתחה קבוצת וואטסאפ לנשות המילואים והקבע
  • נפתחו מגוון פעילויות ואירועים למשפחות המילואים והקבע: דימיון מודרך, הצגות, ערב הוקרה בהשתתפות רויטל ויטלזון ולירון לב
  • הקמת מרחב יצירה בשעות הצהריים במתנ"ס
  • סיוע בשירותי בייביסיטר למשפחות
  • הפניית ילדי אנשי המילואים לטיפול בשפ"ח (עפ"י איתור צרכים)
  • התקיימו חמישה מפגשי תמיכה עם הפסיכולוגית מעיין זק ימין
  • יצא לדרך פרויקט 'משפחות מחבקות' שנעשה בשיתוף מזכרת בתיה
  • נפתחה ועדת הנחות לצהרונים ולחוגים בהתאם למבחן הכנסה
  • התקיים מפגש וובינר למען התארגנות המשפחות לחזרה הביתה של יקיריהם עם ארגון נט"ל
  • חולקו ערכות שי הכוללות ספרים ומתוקים
  • התקיים שבוע ירוק ברשות
  • ערב סטנדאפ – 'לא עוצרות בחמישים'
  • הזמנה להרצאה של עדי קרוב "רואים הקול" במסגרת פברואר יוצא מן הכלל בספריה
  • התקיים ערב סטנדאפ עם ישראל קטורזה
  • השפ"ח מלווה במסגרת בתי הספר במתן סיוע רגשי לילדי חיילי המילואים זאת תוך מפגשים פרטניים וקבוצתיים.
  • בימים אלה נפתחות שתי קבוצות תמיכה בהובלת האגף לשירותים חברתיים לאימהות ולנשות חיילי המילואים, בשעות הבוקר והערב

המועצה ממשיכה ללוות גם בימים אלה את המשפחות בכל צורך ומענה.

ניתן לפנות למוקד 106 ולהשאיר פרטים ונחזור אליכם!