שבוע המעשים הטובים בקריית עקרון

28/03/2017 15:21

כשרוח ההתנדבות והעשייה בישוב כה רבה, לא די ביום אחד של עשיית טוב.

יום המעשים הטובים (יום שלישי 28.03.2017) צוין במועצה המקומית קריית עקרון בשלל אירועי התנדבות לאורך כל השבוע.
בשבוע שלם של עשיית טוב בהתנדבות למען הקהילה בכל רחבי היישוב, נרתמו תושבי קריית עקרון מכל שכבות הגיל בהובלת מערכת החינוך היישובית, מחלקת הנוער, עובדי המועצה, ומעגל הנשים ביישוב ומתנדבים רבים.
השבוע נפתח בניחוחות מתוקים בפעילות אפיית עוגות משותפת בהוסטל בראשית, המיועד לדיירים על הרצף האוטיסטי, שתופעל על ידי נשות מעגל הנשים ביישוב.

יום לאחר מכן, הפיצו דיירי ההוסטל שמחה רבה בבית החולים קפלן, כאשר אלו הגיעו עם עוגות ומאפים מעשי ידיהם לחלק לשוהים במחלקות השונות, בליווי חיילי וקציני חיל המודיעין שהגיעו לשמח את החולים אף הם, ומנהלת הדואר נועה ומנהל הדואר ברחובות, יישר כוח.

נדמה כי קריית עקרון פורחת לאחר שבוע המעשים הטובים, ולא רק מעצם רוח ההתנדבות והנתינה, אלא משום שלל פעילויות הגינון שהתבצעו במהלך שבוע מיוחד זה.
בדרך ירושלים שתלו עובדי בנק הפועלים, עובדי המועצה ומחלקת הנוער ביישוב צמחי נוי צבעוניים וכן שיפצו את השער והגדר של מרכז היום לאזרח הוותיק שברחוב ירושלים.
בנוסף לכך, התבצעו פעילויות גינון בבית אשר על ידי ילדי המעון והוריהם, וכן נשתל "עץ המשאלות" בפארק הגפן והזית שביישוב, על ידי תלמידי בתי הספר השונים, אליו חוברו משאלות רבות מידי התלמידים.

מלבד ביקורי הבית לקשישים שערך ראש המועצה בליווי עובדי הרווחה לאזרחים ותיקים במהלך השבוע, בלטה פעילות רבה מצד הדור הצעיר, למען אוכלוסיית הקשישים.
במרכז היום לקשיש הקימו בני הנוער ביישוב ואנשי צוות בית החולים קפלן מסיבה לקשישים, הכללה תצוגת אופנה מרהיבה בהשתתפות הקשישים לאחר שאלו קיבלו טיפול עיצוב שיער ואיפור.
במועדון לאזרחים ותיקים בני העדה האתיופית התקיימה פעילות רקמה ואריגה לאחר שנערכה במקום ארוחת בוקר עשירה באדיבות חונכי שנת שירות מהיישוב.
בנוסף על אלו, במרכז לקשיש התקיימה "פעילות בין-דורית" בשיתוף תלמידי קבוצת "אוריינות בראי האומנות" בבית הספר בן-צבי וקבוצת הקיימות מבית הספר אוהל מאיר, שכללה הכנת בולים מציורי מנדלות ותחנות לימודיות שונות בנושא דואר לאורך ההיסטוריה להעשרת הקשישים והילדים.

עוד בסימן יום המעשים הטובים, פעילויות חברתיות רבות התרחשו בבתי הספר ובגני הילדים ביישוב.
בבית הספר בן- צבי השתתפו שכבות א-ג בפרויקט "מורשתנו" להעמקת הזהות היהודית, ובשכבת ה' התלמידים לקחו חלק בפרויקט "מתמטיקה בהתכתבות" ויחד עם עובדי משרד ביטוחים ענת אלהרר, עסקו בצביעת לוח הכפל במעלה מדרגות בית הספר.
כלל גני הילדים בישוב לקחו חלק ביום המעשים הטובים, ובהתלהבות רבה עסקו במשך השבוע בהכנת עציצים כהכרת תודה לעובדי המוסדות השונים ביישוב ולעובדי מחלקות המועצה המקומית. בגן הדס, בנוסף להכנת העציצים, כמחווה של חברות ושכנות טובה, עסקו הילדים בהכנת עוגיות לחבריהם בכיתת החינוך המיוחד הסמוכה אליהם.
בגן הדקל וגן הרותם, זכו הילדים לביקור מיוחד מתלמידי תיכון אורט תל נוף, שהגיעו להאיר את הגנים בשדרוג וצביעת המבנים.
חובב צברי, ראש המועצה מסר בתגובה כי: "יום המעשים הטובים חל רק פעם בשנה ,אולם רוח העשייה ממשיכה לפעום בתושבי קריית עקרון ומחוות אלו של רצון טוב, חברות אחווה ושכנות טובה הם חלק מאופי המיוחד של היישוב ותושביו הפועלים ברוח זו לאורך כל ימות השנה מקטן ועד גדול התברכנו בקהילה משפחתית איכותית, יבורכו כל העוסקים במלאכה"