הוראות לשעת חירום – חיות מחמד

18/05/2021 13:57

1. כאשר נשמעת אזעקה יש לקחת את בעל החיים למרחב המוגן. יש לספק מים ואוכל זמינים עבורו. שדרו רוגע, לטפו את חיית המחמד, דברו עמה, הסחת הדעת טובה הן לכלבים ולחתולים והן לבעליהם.
  2. כאשר כלב נלקח למרחב מוגן ציבורי, יש לשקול שימוש במחסום פה ורצועה, ולהרגיע את הכלב ככל שניתן.
  3. יש להקפיד לטייל עם כלבכם ברשות הרבים כאשר הוא קשור ברצועה!, נא טיילו בסמוך למרחב מוגן אליו תוכלו להיכנס במהירות בעת אזעקה.
  4. וודאו נא, שהכלב הינו בעל שבב אלקטרוני תקין, וכי הפרטים הרשומים במאגר הארצי לרישום כלבים מעודכנים! מומלץ בנוסף על כך לתלות תליון עם שם בעל החיים וטלפון בעלים.
  5. במקרה בו נאלצתם להשאיר את בעל החיים בבית לבדו (בשל יציאה מהבית לזמן קצר), מקמו אותו במרחב המוגן, שימו מוסיקה / טלוויזיה פועלת שיקנו רעשי רקע ויפחיתו חרדה.

לפרטים נוספים ולהתייעצות עם הרופא הווטרינרי הרשותי, ניתן ליצור קשר ישירות, בימי חמישי בלבד, למשרדי השירות הווטרינרי בטלפון: 08-6118294

או בכל עת אחרת למוקד המועצה:

מאחל ומייחל לימים שקטים לכם, תושבי המועצה,
לבני משפחותיכם וכמובן לחיות המחמד שלכם.
ד"ר קובי איבגי
רופא וטרינר רשותי.